5 безобидни навика, които вредят на кожата Ви

Грижа за кожата | 3 мин., 3 сек. | Ели от NL Beauty
5 безобидни навика, които вредят на кожата Ви
Здравейте, любими наши NLBeauties, 

Голяма част от Вас се обръщат към нас с въпроса: “Kак да подобрим състоянието на кожата си без много усилия?“ А това ни кара веднага да разкрием всички наши тайни и трикове за съвършена кожа!

Въпреки, че всяка една от нас обича да добавя нови продукти към грижата за кожата си, днес ще разгледаме как можете да подобрите изключително бързо текстурата на кожата, без да добавяте нови стъпки, а като намалите влиянието на вредните Ви любими навици или като се казва sometimes less is more…

1. Знаем, че понякога обичате да си лягате късно…Независимо дали сте се потопили в нова книга или сте разбрали за новия сериал “Emily in Paris” знаем колко изкушаващо може да бъде късното лягане.

За жалост, честото недоспиване води до физиологични промени в ритъма на цялото Ви тяло, а това директно повлиява и цикъла на възстановяване на кожата Ви. Затова когато не успявате да вземете нужната доза сън, кожата не може напълно да се възстанови от нанесените щети през деня и може да изглежда уморена, да има сивкав тен или да се появят кръгове под очите Ви.

2. Повърхностно премахване на грима когато сте уморениНай-добрият приятел на умората и недоспиването е повърхностното премахване на грима. Случвало ли Ви се е, когато сте изморени да минавате набързо с почистващ продукт, без да имате достатъчно време да премахнете изцяло останалия грим по лицето? Това е абсолютно нормално, но е важно да знаете, че за да може да се възстанови напълно кожата Ви е необходимо изцяло да сте премахнали следите от грим и натрупалите се частици от външната среда. Доброто почистване предотвратява запушването на порите, както и образуването на акне и черни точки.

3. Да докосвате лицето си през деняЗнаем, че през последните няколко месеца животът Ви се промени изцяло, но това доведе и до формирането на много полезни навици. Днес хората са много по-внимателни и правят всичко възможно да не докосват лицето и устата си докато са навън. Много преди появата на пандемията, обаче, експертите препоръчваха да не докосвате лицето си. Въпреки, че го правите несъзнателно е добре максимално да се въздържате да докосвате лицето си през деня, тъй като ежедневно човек се докосва до хиляди бактерии, вируси и алергени.

4. Нездравословен начин на животОсвен върху тялото, нездравословният начин на живот има и негативни ефекти върху кожата Ви. Особено вредни се оказват храните, които са с високо съдържание на захари и тези с ниска хранителна стойност (junk food) като чипс, сладолед или безалкохолни напитки. Честата употреба на нездравословни храни води до преждевременното стареене на кожата (образуването на бръчки и загуба на плътност). Също така е важно да не забравяте да пиете вода през целия ден, тъй като липсата на хидратация има негативни ефекти за Вашата кожа като загуба на тонус и блясък, дехидратация, поява на фини линии и бръчки.

5. Горещият душ през зимата Добре знаем, че няма нищо по-приятно от горещия душ през студените зимни дни, но това приятно преживяване може да навреди на кожата Ви, без дори да подозирате. Рязката промяна в температурата и дългото стоене под гореща вода може да дехидратира кожата като я направи по-чувствителна и уязвима. Препоръчваме да използвате хладка вода, а когато е възможно да завършвате със студен душ само върху проблемните зони, които искате да стегнете допълнително. 

Надяваме се, че с тези съвети и малко усилия ще промените значително кожата си, правейки я сияйна и със здравословен блясък!

Може да ви хареса също...

NL Beauty търси теб! Разбери как можеш да станеш част от #NLBeautyTeam!
Грим | Грижа за кожата
 | 1 мин., 10 сек.

NL Beauty търси теб! Разбери как можеш да станеш част от #NLBeautyTeam!

Обичаш да се гримираш и да създаваш уникално съдържание за социалните мрежи?NL Beauty има предложение за теб!Стани лице на най-известната българска козметика и получавай безплатно най-новите ни продукти като участваш в бъдещи кампании и проекти.Как?Включи се в нашия кастинг за най-добрите създатели на съдържание! Ето какво трябва да направиш:1. ...
4 от най - честите митове за грима: ЧАСТ 1
Грим
 | 2 мин., 34 сек.

4 от най - честите митове за грима: ЧАСТ 1

Мили, NLBeauties, Всяка от вас се е сблъсквала с множество твърдения и информация онлайн, която вместо да ви помага в избора на подходящи продукти, може да ви обърка и затрудни. Често чувате множество митове, за които нямате потвърждение дали си верни или не, но те някак си повлияват навиците и рутината ви. В тази статия ще разгледаме чети ...
Каква визия можете да постигнете с различни текстури сенки за очи?
Грим
 | 2 мин., 36 сек.

Каква визия можете да постигнете с различни текстури сенки за очи?

Скъпи, NLBeauties, Сенките за очи са една от най-интересните и всеобхватни теми в грим индустрията, която се развива изключително бързо през последните години. Въпреки дългото си съществуване като продукт, едва през последните 20 години става актуално всяка жена да експериментира, блендва и да се старае да създаде професионален грим и ...