ДОБРИ НОВИНИ! ВЕЧЕ ПРАВИМ ДОСТАВКИ ДО ТВОЯТА ДЪРЖАВА!
[50% OFF] КУТИЯ С КАУЗА

5 от най-честите митове в грижата за кожата: ЧАСТ 2

Грижа за кожата | 3 мин., 21 сек. | Ели от NL Beauty
5 от най-честите митове в грижата за кожата: ЧАСТ 2
Скъпи, NLBeauties

Продължаваме с любимата ни поредица за митовете в бюти индустрията и днес сме ви приготвили 5 мита свързани с грижата за кожата. Ще разгледаме най-популярните митове, които често чуваме от близките си и имат най-негативен ефект върху кожата ни. Преди да започнем е добре да кажем, че продуктите за грижа за кожата се създават след множество изследвания и тествания и често се уповава на науката, така че е добре преди да направите своя избор да се консултирате с дерматолог.1. “Трябва да започнете да използвате кремове за превенция след 40-годишна възраст”С това твърдение съм се сблъсквала доста често при дами, които се страхуват да използват грижа за кожата защото още не са навършили определена възраст. Това е абсолютно невярно, защото всяка една от вас има абсолютно различни нужди, които са свързани не само с възрастта, а с фактори като генетична предразположеност, начин на живот и грижа за кожата. Кремовете са изключително важен елемент от младостта на вашата кожа, а те са ефективни само ако бъдат използвани регулярно и най-вече като превенция и за поддържане на постигнати резултати. 

2. “Не е необходимо да нанасяте нощен крем, за да не запуши порите си”Често сме чували, че е достатъчно да използвате един продукт през деня, а през другото време да оставите кожата да „диша“. Всъщност кожата ви има цикличност и определени фази, които следват биологичния ви ритъм, например през деня когато използвате ежедневен крем кожата ви цели да се предпази от неблагоприятните фактори, а кремът  подпомага този процес. Когато дойде нощта кожата започва да се възстановява, тогава тя е по-отворена към активните съставки в нощните кремове, които целят да засилят възстановителни процес, а съставките в крема не пречат на транспортирането на кислород и вода до клетките. 

3. “Кожата ви привиква към продуктите, които използвате по-дълго време и те вече не действат както преди”

 

Това твърдение е много популярно  и често можете да получите предложение да смените даден продукт, за да не свикне кожата ви с него. Препоръчваме ви ако сте намерили продукт за вас, който работи добре да го използвате, защото кожата не привиква към кремовете и не развива имунитет от съставките. Всеки крем има определено действие и след като бъде постигнато поддържа достигнатото ниво, но това че резултата не е видим след определено време не означава, че продукта спира да действа. 

4. “Не е необходимо да носите слънцезащитен фактор през зимата”Точно обратното, необходимо е да носите слънцезащитни продукти винаги, когато излизате навън или сте изложени на пряка слънчева светлина. Въпреки, че през зимата времето може да не е слънчево и топло, вредните слънчеви лъчи пак достигат до кожата ви и независимо че слънцето е по-слабо то носи същите неблагоприятни ефекти за кожата ви както през лятото. Съветваме ви да използвате продукти със слънцезащитен фактор през цялата година, за да запазите кожата си млада и свежа.  

5. „Натуралните масла са по-добри от химията“Много често думата химия в грижата за кожата е използвана с негативен смисъл, въпреки че всичко което ни заобикаля се състои от химични елементи и реакции и това, че нещо е формулирано в лаборатория не означава, че съставките, от които е направено не са с естествен произход. Често се сблъскваме с дами, които предпочитат да си закупят обикновени мултифункционални масла, защото са по-спокойни какво слагат върху кожата си, но това е мит. Всъщност ключов ефект в кремовете за лице не са  единствено съставките, а и това как те са формулирани, защотото част от проучванията изследват как тези активни съставки повлияят благоприятно кожата ви, а въпреки био произхода си чистите масла ще останат на повърхността и няма да имат никакъв ефект върху кожата ви. 

Ако желаете да разберете повече за 4-те най-чести митове при грима, може да прочетете първата част от поредицата тук

Може да ви хареса също...

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie
Lilly Drogerie
 | 0 мин., 30 сек.

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога! Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички над 100 магазина от веригата на Lilly Drogerie. Специално за вас - моливите ще ви очакват с 20% намаление, а стик червилата с цели 25%! По какво да ни познае ...
NL Beauty търси теб! Разбери как да станеш ЛИЦЕ на нашия официален Tik Tok акаунт
Грим
 | 1 мин., 3 сек.

NL Beauty търси теб! Разбери как да станеш ЛИЦЕ на нашия официален Tik Tok акаунт

СТАНИ ЛИЦЕ НА ОФИЦИАЛНИЯ TIK TOK АКАУНТ НА NL BEAUTY!ОБИЧАШ ГРИМА И КОЗМЕТИКАТА И ТОВА ДА СЪЗДАВАШ ВИДЕО СЪДЪРЖАНИЕ ЗА СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ?СЛЕДИШ НАЙ-НОВИТЕ ТРЕНДОВЕ И ЗНАЕШ КАК ДА ЗАСНЕМЕШ ЗАПОМНЯЩO СЕ СЪДЪРЖАНИЕ?NL Beauty има предложение за теб!Стани лице на официалния TIK TOK акаунт на най-популярната българска козметика.Как да кандидатстваш?Ра ...
ОФИЦИАЛНО: Новата Колекция Вече Налична в Магазините на LILLY DROGERIE
Lilly Drogerie
 | 5 мин., 32 сек.

ОФИЦИАЛНО: Новата Колекция Вече Налична в Магазините на LILLY DROGERIE

Вече ОФИЦИАЛНО, след стотици запитвания от всички вас сме щастливи да споделим, че новата колекция полуматови стик червила и дълготрайни моливи за устни е вече налична в магазините на Lilly Drogerie! ДА, точно така!   Очакваме ви в някоя от над 50-те Lilly Drogerie локации в цялата страна! Елате и се докоснете до магията NL ...
ЗА НАС ПИШАТ В