ДОБРИ НОВИНИ! ВЕЧЕ ПРАВИМ ДОСТАВКИ ДО ТВОЯТА ДЪРЖАВА!
[50% OFF] КУТИЯ С КАУЗА

Последователност на продуктите в грижата за кожата

Грижа за кожата | 2 мин., 47 сек. | Ели от NL Beauty
Последователност на продуктите в грижата за кожата
Скъпи NLBeauties,

Тази статия е за тези от вас, които търсят съвършената кожа и сякаш не могат да се наситят на невероятните продукти за грижа за кожата. Една от най-важните теми свързани с изграждането на цялостна грижа за кожата е правилното нанасяне на продуктите, тъй като комбинирането на множество текстури може натежи на кожата ви или да доведе до значително намаляване на ползите на някои от тях.След като вече използвате основните продукти грижа за кожата и искате до добавите още стъпки, моментално възниква въпроса, какъв е правилният ред за нанасянето им или „layering“. Основното правило при нанасянето им е да започнете с по-леки текстури и да надграждате до най-плътните текстури като олио и масла.

Въпреки, че има известни разлики при дневната и нощната бюти рутина, ще разгледаме най-често използваните продукти и препоръките на експертите за реда на нанасянето им.

Стъпка 1: Винаги започвайте с измиванетоИзмиващите продукти винаги дават началото на грижата за кожата, тъй като те премахват замърсяванията и позволяват на активните съставки да проникнат в нея.

Стъпка 2: Ексфолирайте преди ляганеКогато ексфолирате винаги е добре да вземете предвид, че премахването на мъртвите клетки освен супер ефективно, може да направи кожата малко по-чувствителна и затова се препоръчва да се прави вечер, когато кожата не е изложена на допълнителни вредни за нея фактори.

Стъпка 3: Тоника за лице омекотява и подготвяТоника за лице се нанася изключително лесно като поставите няколко капки върху ръцете си и ги допрете до кожата си. Тоника нежно омекотява и подготвя кожата за основната грижа като увеличава пропускливостта на кожата.

Стъпка 4: Серуми и активни концентратиСерумът е концентрация на активни съставки, които трябва да бъдат  използвани в началото на рутината ви, за да могат да проникнат и да действат в дълбочина. Изключително важно е да знаете, че след серума винаги трябва да има дневен или нощен крем, който да задържи активните съставки в кожата.

Стъпка 5: Околоочен кремСледващата стъпка, която не бива да пропускате е околоочната грижа, която е и първата стъпка в зоната около очите. Кремът се нанася с леки потупващи движения веднъж или два пъти дневно.

Стъпка 6: Дневен или нощен кремСледващата стъпка е една от основните в грижата за кожата, а именно дневен или нощен крем, които да подхранят и хидратират кожата, докато задържат активните съставки в нея.

Стъпка 7: Масло или олио за лицеВсе по-популярни и влизащи в рутината ни са маслата и олиото за лице, които поради плътната си текстура не позволяват на следващите елементи да достигнат кожата и затова е необходимо да ги използвате на последно място.

Стъпка 8: Слънцезащитен факторТази стъпка е приложима само към дневната грижа и когато кремът за лице не осигурява нужния слънцезащитен фактор. Важно е да знаете, че слънцезащитните продукти за градски условия ви осигуряват нужната защита от слънцето и градското замърсяване, но трябва да бъдат нанасяни обилно върху цялото лице.

След слънцезащитния фактор сте готови да започнете с грима и да бъдете абсолютно спокойни, че продуктите ще работят изключително добре заедно и ще извлечете максималните ползи от тях.

Споделете с нас, кои продукти от списъка използвате!

Може да ви хареса също...

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie
Lilly Drogerie
 | 0 мин., 30 сек.

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога! Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички над 100 магазина от веригата на Lilly Drogerie. Специално за вас - моливите ще ви очакват с 20% намаление, а стик червилата с цели 25%! По какво да ни познае ...
NL Beauty търси теб! Разбери как да станеш ЛИЦЕ на нашия официален Tik Tok акаунт
Грим
 | 1 мин., 3 сек.

NL Beauty търси теб! Разбери как да станеш ЛИЦЕ на нашия официален Tik Tok акаунт

СТАНИ ЛИЦЕ НА ОФИЦИАЛНИЯ TIK TOK АКАУНТ НА NL BEAUTY!ОБИЧАШ ГРИМА И КОЗМЕТИКАТА И ТОВА ДА СЪЗДАВАШ ВИДЕО СЪДЪРЖАНИЕ ЗА СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ?СЛЕДИШ НАЙ-НОВИТЕ ТРЕНДОВЕ И ЗНАЕШ КАК ДА ЗАСНЕМЕШ ЗАПОМНЯЩO СЕ СЪДЪРЖАНИЕ?NL Beauty има предложение за теб!Стани лице на официалния TIK TOK акаунт на най-популярната българска козметика.Как да кандидатстваш?Ра ...
ОФИЦИАЛНО: Новата Колекция Вече Налична в Магазините на LILLY DROGERIE
Lilly Drogerie
 | 5 мин., 32 сек.

ОФИЦИАЛНО: Новата Колекция Вече Налична в Магазините на LILLY DROGERIE

Вече ОФИЦИАЛНО, след стотици запитвания от всички вас сме щастливи да споделим, че новата колекция полуматови стик червила и дълготрайни моливи за устни е вече налична в магазините на Lilly Drogerie! ДА, точно така!   Очакваме ви в някоя от над 50-те Lilly Drogerie локации в цялата страна! Елате и се докоснете до магията NL ...
ЗА НАС ПИШАТ В