БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Как да нанесете очната линия спрямо формата на очите си

Как да нанесете очната линия спрямо формата на очите си

Как да нанесете очната линия спрямо формата на очите си

Скъпи NL Beauties,
Ако има едно нещо, от което и най-опитните в гримирането се страхуват, то това е правилното нанасяне на очната линия. Очната линия е важен елемент, създаващ завладяваща визия и преобразяващ и най-лекия грим в неустоим и предизвикателен.


Това е една от техниките, изискваща най-много практика и повторения, а днес ще се опитаме да ви разкрием тайните за нанасянето на перфектна очна линия спрямо формата на очите ви.

Започваме с един от най-лесните форми за нанасяне на очна линия, а именно бадемовите очи, на които почти всяка форма стои перфектно. Ако имате такава форма на очи можете да заложите лека очна линия по целия клепач без или с крило в края на окото, а можете спокойно да експериментирате и с по-смели визии.

Кръглите очи също са по-лесна форма за нанасяне на очна линич, но са значително по-големи от бадемовите и с по-кръгла форма. Те изискват едно допълнително удължаване на окото с по-дълга и тънка очна линия с крило, което да акцентира върху външната част на очите. 

Ако края на очите ви сочи нагоре, тогава имате  “upturned eyes” . В този случай е необходимо само да подчертаете формата на окото си и да следвате естествените извивки на окото. За целта очертайте окото отгоре и завършете с тънко крило, което да следва натуралната ви форма.

Ако края на очите ви сочи надолу “downturned eyes”, то тогава е необходимо леко да повдигнете оптически погледа, като нанесете видима и плътна очна линия, която да дефинира окото и да оформя крило сочещо нагоре. Можете да поставите и малко молив на долния клепач, така че да свържете горния на долния клепач на окото.

Ако по-голямата част от клепача остава невидима, когато окото е отворено, то тогава може би имате „паднал“ клепач, който изисква следването на доста по-различни правила от изброените горе. Необходимо е да нанесете по-дебела очна линия, която да подчертае окото и да придаде дълбочина. Препоръчваме да избягвате да завършвате с крило, но ако желаете да нанесете е най-добре да изберете по-късо крило или ако търсите по-драматичен ефект е необходимо да нанасяте очната линия докато окото е отворено, за да можете да създадете най-лесно търсения ефект.

След като сте идентифицирали формата на окото си и методите за нанасянето, можете да изберете между различни формули на очната линия като течна, кремообразна и гел, а и между различни методи за нанасяне с писец, косъм или четка.

Запомнете, че ключов елемент от избора на метод, е вашето лично удобство и разбира се, да отделите време за практика, за да направите очната линия, която заслужавате.

Очакваме вашите снимки на любимата ви форма очна линия!

Открий още грим съвети и новини от света на NL BEАUTY

ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ

Открий Още

Пазарувай Подбрани за Теб Любими Грим Продукти