БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Защо почистването на лицето ви е от значение за вашия перфектен грим

Защо почистването на лицето ви е от значение за вашия перфектен грим

Мили NLBeauties,

Знаем колко много се забавлявате да нанасяте своя грим и да му се наслаждавате през целия ден, но винаги идва досадния момент, в който трябва да свалите грима и да почистите кожата си. Добре знаем колко досадна може да бъде тази стъпка от грижата за кожата ви и често, след дълъг и напрегнат ден ви се иска просто да се отпуснете и да заспите, без да се налага да губите и минутка повече. Ние ви разбираме, всяка от нас има такива моменти!

Но, това не трябва да се превръща в навик, защо освен, че влияе на здравето на вашата кожа, почистването на лицето е пряко свързано с начина, по който се нанася и стои грима върху лицето ви. На пазара съществува голямо разнообразие от почистващи, измиващи и ексфолиращи продукти, които премахват натрупалия се грим, замърсяванията, бактериите, мъртвите клетки и токсините от вашето лице. Избирането на продуктите за вас са свързани с персоналните нужди на кожата ви и нейният тип. Днес ще разгледаме основните предимства на почистването и ефекта върху грима.

Доброто почистване поддържа здравето на вашата кожа и намалява значително несъвършенствата по кожата ви. Със сигурност сте забелязали, че заспиването с грим неизбежно води до появяването на несъвършенства по кожата сутринта, които могат да бъдат избегнат, ако премахнете добре грима предишната вечер. По-дългосрочното задържане на грим по лицето ви, може да спомогне образуването на черни точки или широки пори, което се скрива изключително трудно от грима и създават видими неравности.

Доброто почистване сутрин преди нанасянето на грима ви помага да премахнете остатъците от нощната грижа, образувалия се себум или замърсявания. То подготвя кожата за дневната грижа, правейки я по-пропусклива за ценните съставки и защитните агенти  на дневната грижа. Подпомага нанасянето на грим като изравнява кожата и я прави значително по-гладка и спомага достигането на безупречен грим.

Неизменна стъпка от почистването е ексфолирането на лицето посредством химичен или механичен пилинг. Спрямо продукта и нуждите на лицето, ексфолирането с механичен пилинг може да бъде правено до два пъти седмично, а ние препоръчваме да го правите вечер, тъй като премахването на по-голям слой от мъртвите клетки оставя кожата чувствителна и уязвима. Добре е след ексфолиране да се погрижите за кожата си с хидратираща маска или богата нощна грижа.

Едно от предимствата на ексфолирането на лицето за грима е премахването на  мъртвите клетки, а то подпомага равномерното нанасяне на грима. Още след първото ексфолиране ще забележите, че кожата е значително по-гладка, сияйна и чиста, а грима се нанася изключително лесно. При редовно ексфолиране (до два пъти седмично) можете да премахнете сухите участъци, в които обикновено се задържа грима.

Друго предимство на редовното ексфолиране е освежаването на тена и подобряването на текстура на кожата ви. Редовното почистване и ексфолиране водят до цялостно подобряване на текстурата, еластичността и тена на лицето ви, а това значително подобрява и начинът, по който стои гримът ви.

Ако можем да обобщим редовното почистване на лицето ви е една от най-лесните стъпки в грижата за кожата, която ви дава бързи и страхотни резултати, а грижата бързо се отплаща с безупречна кожа и перфектен грим!

Споделете с нас, кой е любимият ви почистващ продукт, без който не можете.

Прочети също

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Лятото е вече тук и с него всички търсим онзи съвършен шоколадов тен, без да е необходимо да прекарваме дълго време под слънцето или в солариума. Опасно ли е обаче хващането...

Прочети повече
[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога!Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички...

Прочети повече