БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Каква визия можете да постигнете с различни текстури сенки за очи?

Каква визия можете да постигнете с различни текстури сенки за очи?

Скъпи, NLBeauties

Сенките за очи са една от най-интересните и всеобхватни теми в грим индустрията, която се развива изключително бързо през последните години. Въпреки дългото си съществуване като продукт, едва през последните 20 години става актуално всяка жена да експериментира, блендва и да се старае да създаде професионален грим и на очите си. Въпреки това правилното поставяне на сенките и усъвършенстването на техниката може да отнеме много време и усилия. Все пак ние вярваме, че всяка жена заслужава да знае основните похвати и да изглежда прекрасно всеки ден! 

С тази статия стартираме поредицата посветена на сенките, в която ще ви разкриваме тайните на грима за очи и ще ви помогнем да създадете подходяща визия за вас в няколко лесни стъпки. За целта започваме с различните видове текстури и техните предимства. 

1. Прахообразни сенки

 

Безспорно прахообразните сенки са най-лесният и масов продукт, защото ви дават възможността да експериментирате с разнообразие от цветове. Те са по-подходящи за начинаещи, но все пак е необходимо да вземете предвид няколко елемента при избора на продукт. Винаги се водете от наличието на пигментите в сенките и търсете продукти, които се разпрашават минимално при нанасяне. Прахообразните сенки могат да бъдат с матов, сатенен и блестящ финиш. 

Основни Предимства: 

  • Лесно блендване на нюансите
  • Лесно може да надграждате цветовете
  • Голямо разнообразие и избор на палитри 

Недостатъци:

  • По-трудно се постига наситена визия на цвета
  • При нанасянето се губи продукт 


2. Кремообразни сенки

Кремообразните сенки стават все по-популярни и често са предпочитани от гримьорите заради наситените си цветове, които трудно могат да се постигнат само с прахообразен продукт. Основното предимство и предизвикателство е бързото изсъхване и фиксиране върху клепача, което означава, че с тях трябва да се работи изключително бързо, което може да бъде малко по-трудно за начинаещите. Но ако желаете да използвате само един нюанс на клепача, то те са предпочитан вариант заради бързото и удобно нанасяне. Кремообразните сенки могат да бъдат в матов, сатенен и блестящ финиш.

Основни Предимства: 

  • Изключително подходящи за естествен грим
  • Наситеност на цветовете
  • Могат да бъдат използвани и като очна линия 

Недостатъци:

  • Блендването на два или повече нюанса изисква повече опит
  • Предлагат се главно като единични сенки 

3. Течни сенки 

Течните сенки са много сходни с кремообразните, но флуидната им текстура ги прави още по-бързо изсъхващи и изискващи много бърза работа, особено когато целите да смесите няколко нюанса. Изключително подходящи са за “cut crease” ефектa или когато искате да отсечете ясно границата и да добавите изключителен блясък. Течните сенки най-често са със супер бляскав финиш, но могат да съществуват и с матов такъв. 

Основни Предимства: 

  • Изключително подходящи за WOW грим ефекти
  • Супер наситеност на цветовете
  • Могат да бъдат използвани и като очна линия 

Недостатъци:

  • Блендването на два или повече нюанса изисква повече опит
  • Предлагат се главно като единични моно сенки или в комбинация от два цвята

Това са основните текстури сенки, които можете да намерите на пазара. Разбира се, съществуват сухи кремообразни („Baked eyeshadowls“), гел текстури или пресовани пигменти, които ще набират все повече популярност през следващите години.

 А коя е вашата любима текстура и завършек?

Прочети също

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Лятото е вече тук и с него всички търсим онзи съвършен шоколадов тен, без да е необходимо да прекарваме дълго време под слънцето или в солариума. Опасно ли е обаче хващането...

Прочети повече
[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога!Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички...

Прочети повече