БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Какви са най-честите причини за проблемна кожа

Какви са най-честите причини за проблемна кожа

Скъпи NL Beauties,

За жалост, проблемната кожа може да повлияе самочувствието на дамите и цялостната самооценка. Всяка една от нас се е сблъсквала с проблемна кожа в някакъв период от живота си, но акнето след тийнейджърската възраст може да е признак за по-сериозен проблем или проява на хормонален и друг тип дисбаланс в женското тяло.

Съветваме ви при наличие на акне или проблемна кожа за по-дълъг период да се обърнете към специалист дерматолог и да изберете най-доброто лечение за проблема. Днес ще разгледаме фактори на средата, които представляват най-честите причини за проблемна кожа и съвети как може да подобрите качеството на кожата си като промените някой от вредните фактори на средата, които често са предразполагащи за проблемната кожа.

Храненето е важен фактор за здрава кожа

Качеството на храната, която избирате е ключов фактор за общото здравословно състояние, а щетите от неправилното хранене се проявяват първо върху кожата. На първо място е избора на хранителните продукти в дневното меню като много често нездравословната храна с високи нива на захар допринася за проблемите в кожата. Съветваме ви да избирате храни с ясен и чист био произход и менюто ви да е богато на плодове, зеленчуци, витамини и минерали.

Липсата на достатъчно вода и течности

Приемът на вода е пряко свързан с подобряване на общото здравословно състояние и повишаване на имунитета, което от своя страна се бори с инфекциите и подобрява здравето на кожата. Допълнително приема на вода увеличава еластичността на кожата, което я прави меки и премахва сухите участъци и линии.

Неподходяща грижа за кожа

В някои случаи разнообразието на пазара ви дава достъп до множество съставки и формули, които в повечето случаи работят страхотно, но е възможно някоя от съставките да доведе до раздразнение и до проблемна кожа. Ако при употреба на нов продукт се появи дискомфорт или зачервяване е необходимо да преустановите употребата му. Понякога е възможно да се появят проблеми и от любимите ви продукти, в тези случай е необходимо да погледнете маркировката за срока на годност след отваряне, защото това може да бъде причината.

Нездравословни навици

Нездравословните навици като употребата на алкохол, недоспиване или тютюнопушенето също водят до проблеми с кожата. Освен, че повлияват цялото ви здравословно състояние, кожата е най-големият орган в човешкото тяло, върху който щетите се забелязват най-рано, например при тютюнопушенето тена на кожата посивява и се получават характерни сухи линии, след употреба на алкохол е възможно поява на акне още на следващата сутрин заради дехидратацията, а недоспиването води до загуба на свежест и блясъка на кожата в допълнение с тъмни кръгове под очите.

Запушване на порите

Запушването на порите може да се получи от много различни фактори, но има основна заслуга за формирането на черни точки и акне. За най-добра превенция е необходимо да премахвате изцяло грима преди лягане и да почиствате добре лицето сутрин,  чрез тези стъпки ще премахнете бактериите и замърсяванията върху лицето си. Ексфолирането веднъж или два пъти седмично, ще поддържа кожата сияйна като премахва мъртвите клетки, но е необходимо да бъдете внимателни и да избягвате ексфолирането на кожа която е с акне и има активен възпалителен процес.

Надяваме се, че тези стъпки ще ви помогнат да имате чиста и неустоима кожа!

Прочети също

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Лятото е вече тук и с него всички търсим онзи съвършен шоколадов тен, без да е необходимо да прекарваме дълго време под слънцето или в солариума. Опасно ли е обаче хващането...

Прочети повече
[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога!Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички...

Прочети повече