БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Как да нанесете очната линия спрямо формата на очите си

Как да нанесете очната линия спрямо формата на очите си

Скъпи NL Beauties,
Ако има едно нещо, от което и най-опитните в гримирането се страхуват, то това е правилното нанасяне на очната линия. Очната линия е важен елемент, създаващ завладяваща визия и преобразяващ и най-лекия грим в неустоим и предизвикателен.


Това е една от техниките, изискваща най-много практика и повторения, а днес ще се опитаме да ви разкрием тайните за нанасянето на перфектна очна линия спрямо формата на очите ви.

Започваме с един от най-лесните форми за нанасяне на очна линия, а именно бадемовите очи, на които почти всяка форма стои перфектно. Ако имате такава форма на очи можете да заложите лека очна линия по целия клепач без или с крило в края на окото, а можете спокойно да експериментирате и с по-смели визии.

Кръглите очи също са по-лесна форма за нанасяне на очна линич, но са значително по-големи от бадемовите и с по-кръгла форма. Те изискват едно допълнително удължаване на окото с по-дълга и тънка очна линия с крило, което да акцентира върху външната част на очите. 

Ако края на очите ви сочи нагоре, тогава имате  “upturned eyes” . В този случай е необходимо само да подчертаете формата на окото си и да следвате естествените извивки на окото. За целта очертайте окото отгоре и завършете с тънко крило, което да следва натуралната ви форма.

Ако края на очите ви сочи надолу “downturned eyes”, то тогава е необходимо леко да повдигнете оптически погледа, като нанесете видима и плътна очна линия, която да дефинира окото и да оформя крило сочещо нагоре. Можете да поставите и малко молив на долния клепач, така че да свържете горния на долния клепач на окото.

Ако по-голямата част от клепача остава невидима, когато окото е отворено, то тогава може би имате „паднал“ клепач, който изисква следването на доста по-различни правила от изброените горе. Необходимо е да нанесете по-дебела очна линия, която да подчертае окото и да придаде дълбочина. Препоръчваме да избягвате да завършвате с крило, но ако желаете да нанесете е най-добре да изберете по-късо крило или ако търсите по-драматичен ефект е необходимо да нанасяте очната линия докато окото е отворено, за да можете да създадете най-лесно търсения ефект.

След като сте идентифицирали формата на окото си и методите за нанасянето, можете да изберете между различни формули на очната линия като течна, кремообразна и гел, а и между различни методи за нанасяне с писец, косъм или четка.

Запомнете, че ключов елемент от избора на метод, е вашето лично удобство и разбира се, да отделите време за практика, за да направите очната линия, която заслужавате.

Очакваме вашите снимки на любимата ви форма очна линия!

Прочети също

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Лятото е вече тук и с него всички търсим онзи съвършен шоколадов тен, без да е необходимо да прекарваме дълго време под слънцето или в солариума. Опасно ли е обаче хващането...

Прочети повече
[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога!Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички...

Прочети повече