БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Как да подберете правилно цвета и нюанса на фон дьо тена си?

Как да подберете правилно цвета и нюанса на фон дьо тена си?

Мили, NLBeauties

Има една суперсила, за която повечето жени мечтаят, а именно, да могат винаги да избират правилните грим продукти за тях! А вие за каква суперсила мечтаете?

Част от вас споделиха, че понякога изпитват затруднения с избирането на правилните продукти и често се озовават в трудна ситуация с голям брой продукти, които не са подходящи за тях и не работят добре заедно. Освен супер изтощително, това може да бъде и изключително голям разход за вас. Днес ще ви представим кратки насоки за избиране на един от основните грим продукти – фон дьо тен, както и как да се ориентирате в богатото разнообразие на пазара. 

Една от най-трудните задачи, за която със сигурност се изискват суперсили, си остава избора на подходящ фон дьо тен. В избора са включени редица аспекти, които трябва да вземете предвид като текстура, тип кожа, покривност, цвят и нюанс. А последиците от лошия избор могат да бъдат изключително неприятни, особено, когато някой забележи разликата между лицето и шията ви. И тъй като това може да се случи дори на най-опитните, днес ще ви разкажем как да изберете правилния нюанс спрямо подтона на кожата ви.

Идентифицирайте подтона на кожата си 

Първата стъпка е правилното идентифициране на подтона на кожата ви. Съществуват три възможности студен, топъл или неутрален. Най-лесният начин за определяне на подтона на кожата е да погледнете вените на китката си и спрямо техния цвят да разберете какъв е вашият подтон. Ако цветът на вените ви изглежда по-скоро зелен, то тогава подтона ви е топъл, ако цветът се доближава до синьо или лилаво, то тогава нюансът е студен. Ако изпитвате затруднения в определянето на нюанса, то може би сте по-скоро с неутрален подтон.

Тази стъпка е изключително важна защото разминаването в подтона на фон дьо тена и кожата може да съсипе прекрасната ви визия и да насочи вниманието на останалите към различието и граница. Изборът на правилния подтон допринася за успешното блендване и естествен завършек. След като се определили подтона, можете спокойно да разглеждате продукти само в този нюанс като се ориентирате по имената на продуктите, тъй като повечето марки обозначават топлите подтонове с буквите B (beige) и W (warm), неутралните с N (neutral), а студените с R(rose) и C (cool).

Изберете правилния нюанс фон дьо тен


Избирането на цветът на фон дьо тена е спрягана за една от най-трудните задачи, но има само няколко прости правила, които винаги могат да ви помогнат да изберете правилния продукт за вас:

Важно е да запомните, че цветът на кожата ви се променя през различните сезони, независимо дали целенасочено се опитвате да придобиете тен, което означава, че любимият ви цвят през пролетта няма да ви върши същата работа през зимата. Ако не желаете да взимате различен фон дьо тен за всеки сезон, то тогава е хубаво да имате по-светъл или по-тъмен коректор, който можете да смесвате с универсалния цвят за постигане на желания нюанс. 

Когато избирате нюанс, не тествайте продукти върху ръцете си, защото те значително се различават от цвета на кожата на лицето и шията ви, тъй като вътрешната част на ръката винаги е значително по-светла, а външната е постоянно изложена на слънчевите лъчи и често е по-тъмна. 

Съветваме ви винаги да избирате фон дъо тен спрямо кожата на шията, а не на лицето, защото обикновено кожата на лицето ви е значително по-светла заради слънчевата защитата на продуктите, които използвате. За максимално улеснение нанесете избрания фон дьо тен върху челюстта и вижте дали се слива с цвета на шията ви и ако това е така, то това е вашият цвят!

Това са основните правила при избора на подтон и нюанс, които ще ви помогнат да изберете правилният фон дьо тен за вас без колебание, защото първата стъпка към прекрасна визия е създаването на прекрасна основа за грим (complextion)!

Очакваме вашите тайни техники за избиране на най-подходящите грим продукти за вас!

Прочети също

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Лятото е вече тук и с него всички търсим онзи съвършен шоколадов тен, без да е необходимо да прекарваме дълго време под слънцето или в солариума. Опасно ли е обаче хващането...

Прочети повече
[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога!Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички...

Прочети повече