БЕЗПЛАТНА доставка на поръчки над 60 лв

14 дни право на връщане

100,000 + доволни клиенти

Разработени в България

Количка

Количката е празна

Но не за дълго!

Разгледай популярни продукти тук:

Последователност на продуктите в грижата за кожата

Последователност на продуктите в грижата за кожата

Скъпи NLBeauties,

Тази статия е за тези от вас, които търсят съвършената кожа и сякаш не могат да се наситят на невероятните продукти за грижа за кожата. Една от най-важните теми свързани с изграждането на цялостна грижа за кожата е правилното нанасяне на продуктите, тъй като комбинирането на множество текстури може натежи на кожата ви или да доведе до значително намаляване на ползите на някои от тях.

След като вече използвате основните продукти грижа за кожата и искате до добавите още стъпки, моментално възниква въпроса, какъв е правилният ред за нанасянето им или „layering“. Основното правило при нанасянето им е да започнете с по-леки текстури и да надграждате до най-плътните текстури като олио и масла.

Въпреки, че има известни разлики при дневната и нощната бюти рутина, ще разгледаме най-често използваните продукти и препоръките на експертите за реда на нанасянето им.

Стъпка 1: Винаги започвайте с измиването

Измиващите продукти винаги дават началото на грижата за кожата, тъй като те премахват замърсяванията и позволяват на активните съставки да проникнат в нея.

Стъпка 2: Ексфолирайте преди лягане

Когато ексфолирате винаги е добре да вземете предвид, че премахването на мъртвите клетки освен супер ефективно, може да направи кожата малко по-чувствителна и затова се препоръчва да се прави вечер, когато кожата не е изложена на допълнителни вредни за нея фактори.

Стъпка 3: Тоника за лице омекотява и подготвя


Тоника за лице се нанася изключително лесно като поставите няколко капки върху ръцете си и ги допрете до кожата си. Тоника нежно омекотява и подготвя кожата за основната грижа като увеличава пропускливостта на кожата.

Стъпка 4: Серуми и активни концентрати

Серумът е концентрация на активни съставки, които трябва да бъдат  използвани в началото на рутината ви, за да могат да проникнат и да действат в дълбочина. Изключително важно е да знаете, че след серума винаги трябва да има дневен или нощен крем, който да задържи активните съставки в кожата.

Стъпка 5: Околоочен крем

Следващата стъпка, която не бива да пропускате е околоочната грижа, която е и първата стъпка в зоната около очите. Кремът се нанася с леки потупващи движения веднъж или два пъти дневно.

Стъпка 6: Дневен или нощен крем

Следващата стъпка е една от основните в грижата за кожата, а именно дневен или нощен крем, които да подхранят и хидратират кожата, докато задържат активните съставки в нея.

Стъпка 7: Масло или олио за лице

Все по-популярни и влизащи в рутината ни са маслата и олиото за лице, които поради плътната си текстура не позволяват на следващите елементи да достигнат кожата и затова е необходимо да ги използвате на последно място.

Стъпка 8: Слънцезащитен фактор

Тази стъпка е приложима само към дневната грижа и когато кремът за лице не осигурява нужния слънцезащитен фактор. Важно е да знаете, че слънцезащитните продукти за градски условия ви осигуряват нужната защита от слънцето и градското замърсяване, но трябва да бъдат нанасяни обилно върху цялото лице.

След слънцезащитния фактор сте готови да започнете с грима и да бъдете абсолютно спокойни, че продуктите ще работят изключително добре заедно и ще извлечете максималните ползи от тях.

Споделете с нас, кои продукти от списъка използвате!

Прочети също

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Как да постигнем бърз и дълготраен тен без да увреждаме кожата си?

Лятото е вече тук и с него всички търсим онзи съвършен шоколадов тен, без да е необходимо да прекарваме дълго време под слънцето или в солариума. Опасно ли е обаче хващането...

Прочети повече
[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

[-25%] САМО ТОЗИ МЕСЕЦ: Открий ни във ВСИЧКИ 100+ магазини на Lilly Drogerie

Новата колекция - дълготрайни моливи за устни и полуматови стик червила - е вече по-близо отвсякога!Щастливи сме да споделим, че през целия месец февруари можете да ни откриете във всички...

Прочети повече